Strand, Modderbad en markt
Door: Janke
Blijf op de hoogte en volg janke
11 Juni 2013 | Turkije, Dalyan
9 juni 2013
Vandaag gaan we met de boot naar Iztuzu. Het is ongeveer 30 tot 45 minuten varen door een geweldig natuurgebied. Dit schiereiland is bekend om het schildpaddenstrand. Nou is natuurlijk de pech dat dit niet het seizoen is voor de schildpadden, maar het strand is natuurlijk ook fantastisch (bruin bakken of zo). Dit strand is vanaf 18.00 uur gesloten ter bescherming van de schildpadden. Je ziet af en toe op het strand speciale schermpjes staan ter bescherming van de (baby)schildpadden waar je dus niet aan mag komen.
Halverwege het meer is een soort sluis, heel eenvoudig en eigenlijk alleen om de schildpadden op hun plekkie te houden. We proberen de foto’s erbij te doen. Op de foto m.b.t. het sluisje(rooster) zie je deze niet omdat we er natuurlijk eerst met de boot doorheen moeten (anders knallen we ertegen aan) een na onze doorvaart komt de zogenaamde sluis weer omhoog. Zo ingewikkeld bij ons de sluizen zijn zo eenvoudig is het hier en wat denk je: HET WERKT OOK NOG!!!! Gaaf!!!!
Alleen de boottocht is al geweldig qua natuur. We zijn ongeveer drie uur op het strand gebleven, ook even het water in geweest natuurlijk. Maar ja als je het water uit kwam, moest je wel rennen naar je strandbedje, want oef oef wat was dat zand heet. Je neemt vanuit Nederland speciale strandschoentje mee, maar laat ze in het appartement liggen. Eigen schuld, dikke bult zeggen ze dan. Op tijd weer in het appartement en effe bijkomen. Daarna een restaurantje opzoeken in Dalyan en wat eten. Het treft, we vinden een heel leuk restaurant die het eten op de echte Turkse manier klaar maken en echt, het is heerlijk. Voor herhaling vatbaar dus.
10 juni 2013
Vandaag een excursie: met de boot naar Ilica en Koycegiz. Ilica is maar 10 minuten varen en is dus bekend om zijn modderbaden. En ja hoor we gaan het uitproberen, dat is dus de eerste stop. Het eerste wat we zien als we aankomen allemaal mensen op een muurtje die de modder laten drogen. Het lijken net standbeelden, schitterend. Nou en dan zijn wij dus aan de beurt. Een leuke ervaring (vooral het uitglijden want daar moet je voor uitkijken). Het is ook nog mogelijk om het zwavelbad in te gaan. De warmte van dit bad zit zo tussen de 35 en 40 graden en het stinkt nog naar rotte eieren ook. En die geur blijft dus wel een beetje aan je lijf hangen, niet gedaan dus. En druk!!! Niet te geloven, maar als je weer moet vertrekken, dan is het modderbad leeg. We zijn dus bij de modderbaden ongeveer 1,5 uur gebleven en daarna doorgevaren naar Koycegiz (ongeveer 1 uur varen) om daar de markt te bezoeken. We hebben niet de hele markt over gegaan, want daar was het veel te warm voor (36 graden) en eigenlijk als je het goed beschouwd, zijn ze allemaal hetzelfde. Maar het belangrijkste is toch wel dat deze excursie beslist de moeite waard was.
11 juni 2013
Vandaag gaan we naar Gocek. We hebben gelezen dat daar in ieder geval een mooie grote marine haven is en nog een paar andere dingen en dit dorp de moeite is om naar toe te gaan. We gaan met een taxibus, want is toch nog ongeveer 1 uur rijden vanaf Dalyan. Dit heeft wel een nadeel want je wordt pas tegen half zes ’s middags weer opgehaald. Wat viel dit dorp ons tegen, hier was echt helemaal niets te beleven. Je zit zelfs nog als enige op een terrasje. Maar goed we zijn geweest en kunnen dit de andere gasten in ons hotel/appartement alleen maar afraden. Jammer dan.
10 juni 2013
11 juni 2013
11 Juni 2013 - 22:10
Marleen En Guus:
Gaaf hoor!! geen last van de onlusten?